Retur til Joy 2.del

2.4 Beretning om turen fra Barbados til Beguia

Onsdag d. 17 December  ankomst til Barbados.

Som allerede omtalt i beretning 2.3 ankom vi til Barbados i dejlig solskin og stegende hede. Vi nyder at bade fra båden og slapper dejligt af. Hver morgen ved 6 tiden får vi besøg af lokale beboere der sikkert hver morgen i det meste af deres liv svømmer en tur ud forbi bådene der ligger for anker og ind igen. De svømmer ikke hurtigt men bruger tiden på at snakke og ordne verdenssituationen og så griner de. De har de hjerteligste måder at le på - det er så smittende at man sidder for sig selv i cockpittet og smiler med. De råber JOY - JOY når de svømmer forbi og vi vinker til hinanden. Det er dejlige og afslappede mennesker. 

Dette er en del af seniorflokken som skydes til at være på den anden side af de 70 men "still going strong". Det kunne vi lære noget af derhjemme. En daglig svømmetur er vældig sundt.

Anderledes hektisk er det i byen. Det er jo ugen op til jul og det myldrer af mennesker og alle skal gøre juleindkøb. Vi har altid syntes det er en fantastisk oplevelse at se sorte mennesker i over 30 graders varme være klædt i traditionel julebeklædning. Julemusik i gaderne og prædikanter der tror at resten af verden er den mindste smule interesseret i hvad de står og råber op om på gaden.

De sidste dage har det været regnvejr men temperaturen er stadig over 30 grader og her er meget lummert selv om det er jul.

Det er til gengæld ikke alt der er charmerende. De har - på byens dejlige plads lige ved havnebassinet hvor vi anløber med jollen - lavet et julesceneri. De har opstillet en del juletræer - og det er rigtige grantræer. Det er fantastisk et dufte julegran igen og vi snuppede nogle kviste med til Joy så vi kan få noget der minder om lidt dansk jul på båden også. Hvad der ikke er så fantastisk er at det er sponseret af Coca Cola og de har pyntet træerne med colaflasker og isbjørne. Så usmageligt ....... ærgerligt at man ikke kunne have lavet det på en anden måde.

Colaflaske pynt på rigtige grantræer. Måske en ide til de hjemlige sponsorer ???

Søndag d. 21 December  afgang mod Bequia.

Klokken er 17 og vi er klar til at sejle de sidste 100 sømil før vi er "hjemme" igen på Bequia. Vi glæder os meget til at gense alle dem vi er kommet til at kende og glæder os til at holde jul på stranden.

Det bliver en noget besværlig sejlads og Tommy og jeg beslutter allerede tidligt på aftenen at det er bedst at vi selv deler denne nat mellem os. Autopiloten skal justeres hele tiden for at skaffe en nogenlunde sejlads for der er en meget kort sø der gerne vil kaste os rundt. Vi kommer rimeligt igennem natten og får begge sovet nogle timer undervejs selv om vi kun er 2 på vagt. Faktisk var det jo mig der vandt væddemålet om ankomst tidspunktet til Barbados og dermed ikke skulle have haft min 2. vagt men det er bare ærgerligt. Nu var det vigtigt at det hele kørte som det skulle så... sådan er livet ind imellem. Vi ankommer til Bequia næste formiddag og føler os straks hjemme igen. Her er vidunderligt.

"Vores" strand hvor vi blev gift i 2006 og vi elsker det sted her.

Vi har besøgt alle vores venner/ bekendte på øen og alle steder blev vi genkendt og hilst velkommen. Og Willy har gemt 2 hajtænder til os fra den haj vi spottede og var vidner til blev fanget og slået ihjel den sidste dag vi var her i 2007. Det er jo en slags trofæ hvor den der først ser "byttet" også har retten til det men vi er nu tilfredse med at få et halssmykke med hver vores hajtand.

Dette var en meget kort udgave af Joy-nyt men der er mere i næste afsnit .